رتبه: Newbie
گروه ها: Registered
ارسالها: 2
|
جانشین معاونت آموزش و پژوهش بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: با توجه به اینکه نوجوانان به عنوان جامعه هدف بازی نهنگ آبی انتخاب شدهاند، لازم است والدین بر محتوای بازیهای دیجیتال فرزندان خود نظارت داشته باشند. نهنگ آبی به گل سیاه مینشاندتان
به گزارش تندرست نیوز، فرزانه شریفی با اشاره به بازی جدید رایانهای که اخیرا خبرساز شده است، گفت: فیلیپ بودیکن، جوان ۲۱ ساله روسی و دانشجوی اخراجی رشته روانشناسی، طراح بازی نهنگ آبی، کار خود را از سال ۲۰۱۳ آغاز و تمام مراحل را با کمک روشهای گیمیفیکیشن (بازی وارسازی) و اصول روانشناسی ترسیم کرده است.
وی با بیان اینکه نهنگ آبی مجموعهای از قوانین است، ادامه داد: این بازی، برنامه یا اپلیکیشنی برای نصب ندارد. متخصصان علم بازی وارسازی به خوبی میدانند نهنگ آبی، در واقع کانسپت بازی یا ARG است و برنامهای برای نصب نیاز ندارد که در App Store یا Google Play یافت شود.
پژوهشگر حوزه بازیهای دیجیتال در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نگرانیهایی که بازی نهنگ آبی در کشورهای هند، روسیه و سراسر قاره اروپا برانگیخته است، بیان کرد: در برزیل جنبشی به نام نهنگ صورتی شکل گرفته که بر خلاف بازی مورد بحث، فرد ملزم است وظایف مثبتی انجام دهد تا به زندگی خود بها داده و با افسردگی مبارزه کند.
شریفی افزود: پلیس مبارزه با جرایم فناوریهای پیشرفته برزیل، سازوکاری دیجیتال را به منظور هشدار به جوانان درباره خطرات این بازی در نظر گرفته است.
وی با بیان اینکه در آمریکا نیز با چالش نهنگ آبی مواجه هستیم که چالش پنجاه روزه ارتقای سلامت ذهن و روان است، گفت: نهنگ آبی در بسیاری کشورها همچون چین مسدود شده و بازی با آن، یک امر نامطلوب اجتماعی تلقی میشود.
این دکترای علوم ارتباطات در ادامه بیان کرد: آنچه طراح نهنگ آبی و سایر بازیهای خشونت بار را ترغیب به ساخت میکند، انگیزههای بالای روان شناختی، جامعه مصرف، فروش بالا و موارد مشابه است.
شریفی ادامه داد: بازیهای بسیاری در پلت فرمهای رایانه و تلفن همراه و کنسول وجود دارد که هر روز به تعداد آنها افزوده میشود. این بازیها با هدفگیری مغز و روان بازیکنان، نه تنها از جنبههای اعتیادآور بلکه آسیبرسان و مختل کننده برخوردار هستند.
به گفته وی جامعه هدف این بازیها، نوجوانان هستند که اغلب در سنین بلوغ و شکلگیری شخصیت قرار دارند.
این دکترای علوم ارتباطات عنوان کرد: حتی اگر با بازیهایی مانند نهنگ آبی که در مرحله آخر جان بازیکن را میگیرد کاری نداشته باشیم، بازیهایی هستند که آسیبهای بلند مدت برای فرد به دنبال دارد و اغلب این آسیبها روانشناختی، تحصیلی و اجتماعی است که منجر به محرومیت بازیکنان از شاخصههای مطلوب اجتماعی میشود.
وی ادامه داد: اگرچه موج جدید بازیهای جدی با رویکرد مثبت و آموزنده، سیل بیرمق بازیهای مرگبار و با محتوای خشن را به عقب میراند، اما نمیتوان از دسته بازیهای منفی چشمپوشی کرد.
این دکترای علوم ارتباطات اهمیت نظارت والدین را اینگونه بیان کرد: بنابراین نظارت والدین بر محتوای بازیهای دیجیتال و مشارکت در انجام بازی به عنوان بازیکن و نه یک ناظر، مشارکت در خرید بازی، عدم منع صریح و مستقیم در انتخاب بازیهای نامطلوب، آشنایی با نظام ردهبندی سنی بازیهای رایانهای (اسرا) میتواند مانع بسیاری از آسیبهای ناخواسته شود.
اخبار سلامتی تندرست نیوز-http://tandorostnews.ir/ |
|
|
|
|
|
|
|
صفحات اختصاصي مرتبط با اين پست |
|
جهش به تالار
شما مجاز به ارسال مطلب در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این تالار نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این تالار نمی باشید.
این صفحه در مدت زمان 0.379 ثانیه ایجاد شد.