در مقاله امروز به ادامه معرفی سیستم های مدیریت محتوای وب در
طراحی سایت می پردازیم:
یکی دیگر از سیستم های مدیریت محتوای وب جوملا است حال جوملا چیست؟
جوملا یا Joomla یک سیستم مدیریت محتوای وب در
طراحی سایت است. این سیستم یه صورت کد باز Open Source می باشد که انتشار و ویرایش محتوا را به عهده دارد. به طور مستقل یک سیستم مدیریت محتوای وب در نظر گرفته می شود.
جوملا را با زبان برنامه نویسی PHP نوشته شده است و این سیستم توسط پایگاه داده MySQL پشتیبانی می شود.
قابلیت های جوملا
ایجاد منوی اتوماتیک
ارسال اخبار از طریق RSS
بارگذاری موقت Cashing
نسخه چاپی
تالار گفتگو
تقویم
کامنت
نظرسنجی
پشتیبانی از زبان های مختلف
این امکانات پایه در جوملا وجود دارد. علاوه بر این می توانید پلاگین هایی در آن نصب کنید که این پلاگین ها به امکانات جوملا اضافه می کند. در حال حاضر بیش از ۱۰٫۲۰۰ پلاگین های رایگان برای نصب در جوملا وجود دارد.
نام جوملا را از زبان Swahili گرفته شده است به معنی ” همگی ” است.
ویژگی های جوملا
واکنشگر یا Responsive
استفاده شده از Bootstrap
استفاده شده از CSS
رابط کاربری
توسعه دهنده پلاگین ها
محبوبیت کدام سیستم مدیریت محتوای وب
می توانیم بگویم در حدود ۵۵ %
طراحی وب سایت در بازار با وردپرس انجام می شود و فقط ۹% از بازار را جوملا به خود اختصاص داده است. علاوه بر این حدود ۱۷% از کل وب سایت های در دنیای اینترنت از وردپرس استفاده شده است و جوملا حدود ۲٫۷% وب سایت ها را در دست گرفته است. با این اعداد و ارقام به راحتی می توان به میزان محبوبیت های هر یک از این سیستم های مدیریت محتوا پی برد.
فرآیند نصب وردپرس و جوملا
این دو سیستم مدیریت محتوای دارای نصب مشابهی هستند. مراحل نصب با سه مرحله انجام می شود. در ابتدا یک DataBase ایجاد نمائید. آخرین ورژن این سیستم های مدیریت محتوا را از سایت دانلود کنید. پس از دانلود آنها را در فضای میزبانی از حالت فشرده خارج سازید. سپس آدرس سایت را در مرورگر وارد کنید و سیستم به طورکامل تکمیل می گردد.
نصب وردپرس به خاطر سادگی در آن ، بسیار معروف است. به کاربر این امکان را می دهد که تمامی اطلاعات برای نصب وردپرس در یک صفحه در دسترس است ولی در جوملا نصب به صورت گام به گام انجام می شود. تفاوت اصلی در نصب این دو سیستم در این است که نصب وردپرس را بسیار آسان کرده است.